ua en ru

Клопотання про відсторонення керівника департаменту ГПУ Кулика повернено прокуратурі

Клопотання про відсторонення керівника департаменту ГПУ Кулика повернено прокуратурі Фото: Костянтин Кулик (nabu.gov.ua)

САП просила суд відсторонити Кулика на 2 місяці від посади в ГПУ

Голосіївський районних суд Києва повернув Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) клопотання про відсторонення заступника начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури України (ГПУ) Костянтина Кулика, якого звинувачують у незаконному збагаченні. Про це повідомляє "Слово і Діло".

Зазначається, що відповідне рішення колегія суддів, яка розглядала відповідний документ, ухвалила під головуванням судді Дмитра Валігури.

Відомо, що прокурор САП Сергій Козачина подав клопотання про відсторонення Кулика від посади в Генпрокуратурі на два місяці.

Сам обвинувачений та його захисники виступали проти задоволення клопотання.

Суд, вислухав думки учасників провадження, дослідив клопотання САП та дійшов висновку, що документ необхідно повернути назад в прокуратуру.

Таке рішення колегія мотивувала тим, що до клопотання не були долучені відомості, що Кулик отримав клопотання про відсторонення його від посади. Таким чином, клопотання було подано з порушенням ст. 155 КПК України та документ необхідно повернути прокурору.

Зазначимо, що етективи НАБУ 7 жовтня 2016 завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного збагачення Костянтина Кулика, військового прокурора сил АТО. Розслідування за фактом підозри у придбанні головним військовим прокурором сил АТО Куликом дорогої нерухомості під час його роботи у військовій прокуратурі НАБУ розпочато ще взимку 2016 року.

Нагадаємо, прокурори САП спільно з детективами НАБУ вручили обвинувальний акт військовому прокурору сил АТО Костянтину Кулику у жовтні 2016 року. Згодом САП направила до суду обвинувальний акт щодо Кулика для розгляду по суті.