ua en ru

У Хмельницькій області затримали заступника начальника райвідділу поліції на хабарі у 1 тис. доларів

У Хмельницькій області затримали заступника начальника райвідділу поліції на хабарі у 1 тис. доларів Фото: поліцейський вимагав неправомірну вигоду від місцевої жительки

Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10-ти років з конфіскацією майна

Оперативники Управління внутрішньої безпеки поліції спільно з СБУ та прокуратурою затримали на хабарі тимчасово виконуючого обов'язки заступника начальника районного відділення поліції в Хмельницькій області та посередника. Про це повідомляє прес-служба департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

"Заступник начальника відділення вимагав від жінки тисячу доларів США за непритягнення її до кримінальної відповідальності. Чиновник намагався звинуватити жінку в крадіжці, хоча всі докази по справі вказували на те, що вона не робила цього злочину", - йдеться в повідомленні.

Жінка звернулася в Управління внутрішньої безпеки Нацполици в Хмельницькій області. Правоохоронці затримали посадова особа разом з його посередником під час передачі хабара.


За даним фактом розслідується кримінальне провадження по 3 ч. ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10-ти років з конфіскацією майна і позбавленням права займати певні посади строком до 3-х років.

Нагадаємо, 23 квітня на хабарництві затримано заступника начальника Головного територіального управління юстиції у Херсонській області та начальника відділу державної виконавчої служби одного з районних управлінь юстиції в області.