ua en ru

У Хмельницькій області затримали групу торговців вогнепальною зброєю

У Хмельницькій області затримали групу торговців вогнепальною зброєю Фото: нелегальна зброя (gp.gov.ua)

Правоохоронці вилучили автомати, пістолети, набої та гранати

У Хмельницькій області правоохоронці викрили злочинну групу, яка займалась незаконним виготовленням, переробкою та збутом вогнепальної стрілецької зброї та боєприпасів на території України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Зазначається, що правоохоронці області кілька місяців збирали доказову базу та документували протиправну діяльність злочинної групи.

"За цей час проведено ряд оперативних закупок, під час яких зафіксовано збут автоматів "Калашникова", пістолетів "Макарова", пістолета "Сталкер", саморобних пристроїв для відстрілу набоями калібру 5,6 мм та більше двохсот набоїв калібру 9 мм", - повідомили у прокуратурі.

Правопорушників було викрито під час спецоперації з одночасними обшуками за місцем виготовлення зброї та проживання злочинців. У вівторок, 27 березня 2018 року, трьох членів злочинної групи було затримано.

"У ході вказаних слідчих дій виявлено та вилучено автомати "Калашникова", пістолети різних марок, велику кількість набоїв до вогнепальної зброї різного калібру, гранати, вибухівку та грошові кошти. Окрім того, в одного із членів групи вилучено схеми, за якими виготовлялась та перероблялась вогнепальна зброя", - додали у прокуратурі.

Правоохоронними органами Хмельниччини викрито злочинну групу, яка займалась незаконним виготовленням, переробкою та...

Опубліковано Прокуратура Хмельницької Області 28 березень 2018 р.

Правоохоронцями проводиться досудове розслідування. Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим особам про підозру у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень та обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

У кримінальному провадженні здійснюється комплекс слідчих (розшукових) дій, спрямованих на всебічне та повне дослідження його обставин.

Нагадаємо, в Україні протягом березня-травна триватимуть заходи з протидії незаконному обігу зброї та вибухівки.