ua en ru

У Хмельницькій області на хабарі затримали начальника райвідділу виконавчої служби

У Хмельницькій області на хабарі затримали начальника райвідділу виконавчої служби Фото: хабар (twitter.com/nab_ukr)

Зловмисник вимагав передати йому 3,5 тис. доларів неправомірної вигоди

У Хмельницькій області правоохоронці сьогодні, 17 липня, під час отримання неправомірної вигоди затримали начальника районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Районним відділом державної виконавчої служби реалізовувалося арештоване майно - 2 комбайни, які перебували на зберіганні у місцевого жителя. Під час проведення публічних торгів зберігач майна мав намір викупити їх. Дана техніка була виставлена на торги, проте із-за високої вартості бажаючих придбати її не знайшлося", - заявили в прокуратурі.

Перед проведенням повторних торгів, начальник відділу державної виконавчої служби зажадав передати йому 3,5 тис. доларів неправомірної вигоди за продовження проведення торгів.

"В іншому випадку чиновник погрожував зняти зазначене майно з торгів і передати на зберігання іншій особі", - йдеться в повідомленні.

Після одержання частини обумовленої суми хабара в розмірі 52 тис. гривень, зловмисник був викритий та затриманий, а неправомірно отримані кошти вилучено.

За фактом злочину здійснюється досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе, за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Зазначено, що затриманому вже оголошено про підозру у вчиненні вказаного злочину і зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одеській області сьогодні, 17 липня, правоохоронці затримали на хабарі в три тис. доларів чиновницю Овідіопольської райдержадміністрації.