ua en ru

У Хмельницькій області викрили на хабарі чиновника Держгеокадастра

У Хмельницькій області викрили на хабарі чиновника Держгеокадастра Фото: хабар (РБК-Україна)

Чиновник отримав хабар у сумі 10 тис. гривень

У Хмельницькій області правоохоронці викрили на хабарі посадовця одного з відділів Головного управління Держгеокадастра в області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

"Старокостянтинівською місцевою прокуратурою у взаємодії з співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції, в результаті проведення негласних слідчих (розшукових) дій задокументований факт вимагання та одержання неправомірної вигоди головним спеціалістом одного з відділів Головного управління Госгеокадастра у Хмельницькій області", - йдеться в повідомленні

Згідно з інформацією прес-служби, за непритягнення до відповідальності за нібито самовільне зайняття земельної ділянки, не проведення перевірок та не перешкоджання підприємницькій діяльності одному з приватних підприємців Теофіпольського району чиновник отримав хабар у сумі 10 тис. гривень.

У Хмельницькій області викрили на хабарі чиновника Держгеокадастра

Фото: на хабарі викрили чиновника Госгеокадастра (gp.gov.ua)

Так, при отриманні обумовленої суми неправомірної вигоди правопорушник викрито і затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України, а неправомірно отримані кошти вилучено.

Під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури за даним фактом слідчим відділом Красилівського відділу поліції Головного управління нацполіції здійснюється досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди посадовою особою, поєднане з вимаганням) КК.

Відзначається, що в даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір і фіксацію доказів. Також, вирішується питання про повідомлення про підозру та обрання затриманій особі запобіжного заходу.

У Хмельницькій області викрили на хабарі чиновника ДержгеокадастраУ Хмельницькій області викрили на хабарі чиновника Держгеокадастра

Фото: на хабарі викрили чиновника Госгеокадастра (gp.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Житомирі прокуратура спільно з працівниками управління захисту економіки і Національної поліції в області спіймали на хабарі в розмірі 10 тис. гривень держслужбовця регіональної Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру (Госгеокадастр).