ua en ru

У Хмельницькій області викрили голову держпідприємства на хабарі у 1,5 тис. доларів

У Хмельницькій області викрили голову держпідприємства на хабарі у 1,5 тис. доларів Фото: хабар (flickr.com/ssu)

Хабар вимагався за вплив на прийняття міськрадою рішення про виділення земельної ділянки

У Хмельницькій області правоохоронці викрили голову державного підприємства на хабарі у 1,5 тис. доларів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

"Викрито директора державного підприємства, яка вимагала та отримала 1,5 тис. доларів неправомірної вигоди за вплив на прийняття посадовими особами міської ради рішення про виділення земельної ділянки для будівництва", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, правоохоронцями, в результаті проведення негласних слідчих (розшукових) дій задокументований факт вимагання та одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення посадовими особами відділу з питань регулювання земельних відносин виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради

Так, за позитивне вирішення питання про виділення земельної ділянки для будівництва директор державного проектно-виробничого підприємства вимагала неправомірну вигоду у розмірі 1,5 тис. доларів.

Наголошується, що при отриманні обумовленої суми хабара правопорушницю викрили "на гарячому", а неправомірно отримані кошти вилучено.

За даним фактом слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області здійснюється досудове розслідування за ч. 3 ст.369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України .

В даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір і фіксацію доказів. Також, вирішується питання про повідомлення про підозру та обрання затриманій особі запобіжного заходу.

altaltalt

Фото: голова держпідприємства викрито на хабарі (gp.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що оперативники Управління захисту економіки в Харківській області та слідчі обласної прокуратури затримали державного виконавця при отриманні 78 тис. гривень хабара.