ua en ru

У Хмельницькій області викрили чиновника райдержадміністрації на хабарі

У Хмельницькій області викрили чиновника райдержадміністрації на хабарі Фото: хабар (flickr.com/ssu)

Чиновник вимагав хабар за видачу паспортів на індивідуальні житлові будинки

У Хмельницькій області правоохрантели викрили чиновника райдержадміністрації на хабарі. Про це повімдомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

"Правоохоронці викрили чиновника райдержадміністрації (РДА), який отримав неправомірну вигоду за узгодження та надання дозвільних документів на об'єкти будівництва", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, 25 вересня 2017 слідчими прокуратури Хмельницької області спільно з співробітниками Управління захисту економіки Національної поліції, завдяки скоординованим заходам та проведеним негласних слідчих (розшукових) дій під час отримання хабара викрито чиновник Хмельницької РДА.

altaltalt

Фото: викритий посадовець райдержадміністрації (khmel.gp.gov.ua)

Так, за видачу паспортів на індивідуальні житлові будинки садово-котеджного типу він "просив" від місцевого жителя неправомірну вигоду у розмірі 44 тис. гривень. При отриманні частини обумовленої суми хабара - 12 тис. гривень посадову особу викрито "на гарячому" затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

За даним фактом слідчими слідчого відділу прокуратури області провадиться досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе, за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй службового становища).

У Хмельницькій області викрили чиновника райдержадміністрації на хабарі

Фото: викритий посадовець райдержадміністрації (khmel.gp.gov.ua)

В даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір і фіксацію доказів. Зокрема, за результатами обшуку в затриманого, крім отриманих від представника забудовника коштів неправомірної вигоди, також виявлено та вилучено 14,5 тис. доларів.

Також, вирішується питання про повідомлення про підозру та обрання затриманому запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Харкові прокуратура затримала екс-чиновника на хабарі у 25 тис. доларів.