ua en ru

У Хмельницькому СБУ перекрила канал контрабанди заборонених ліків

У Хмельницькому СБУ перекрила канал контрабанди заборонених ліків Фото: СБУ

Препарати постачали з Східної Азії через міжнародну поштову службу експрес-доставки

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) перекрили в Хмельницькому контрабандний канал постачання заборонених до продажу в нашій країні анаболічних стероїдних препаратів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Два жителя Хмельницької та Рівненської областей, постачають препарати з однієї з країн Східної Азії через міжнародну поштову службу експрес-доставки. Ділки планували реалізувати контрабандні ліки через Інтернет. Співробітники спецслужби вилучили чергове відправлення з нандролоном відразу після його вручення адресату в одному з поштових відділень Хмельницького", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків правоохоронці вилучили понад тридцять тисяч таблеток з анаболічними стероїдами різних видів. За висновком експертів, їх вартість на "чорному ринку" становить понад півтора мільйона гривень. У приміщеннях співробітники СБУ виявили велику кількість хімічних препаратів і речовин без будь-якого маркування, порожні флакони пластикові контейнери для фасування, голограми, етикетки і підроблені інструкції із застосування ліків.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 і ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією та прикордонниками викрили в Одесі контрабандну схему ввезення в Україну техніки на мільйони гривень.