ua en ru

"Хмельницькгаз" заявив про дефіцит тарифної виручки

"Хмельницькгаз" заявив про дефіцит тарифної виручки "Хмельницькгаз" заявив про дефіцит тарифної виручки

ПАТ "Хмельницькгаз" працює в умовах нестачі тарифу на розподіл природного газу, адже тарифна виручка забезпечує лише 83,4 % від необхідних витрат. Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

Крім того, на думку прес-служби, невідповідним є рівень заробітної плати персоналу.Так, середня заробітна плата, закладена у діючому тарифі, на 23% менша від середньої зарплати працівників промисловості Хмельницької області.

"Ми опинилися у нелегкому становищі в питанні повного фінансування першочергових заходів нашої Інвестпрограми та підготовки до зими, - констатує технічний директор компанії Олександр Лоб. – Так, фінансування інвестиції у газові мережі склало лише 38% від запланованого. Але, використовуючи наявні ресурси, ми провели і проводимо необхідні першочергові роботи на запланованих об’єктах області, щоб забезпечити безперебійне та безаварійне функціонування системи газопостачання Хмельниччини при значно зростаючому навантаженні взимку".

З початку року компанією проведено капітальний ремонт та заміну майже 12,6 км газових мереж області, заміну ГРП на ШРП у м. Красилові, заміну 7 запірних пристроїв на розподільних газопроводах, капремонт установки електрохімзахисту газопроводів від корозії. На виконання даних заходів та придбання матеріалів для решти робіт уже залучено 5,4 млн. грн.

Крім того, проводяться роботи по обслуговуванню газопроводів і споруд на них, планове техобслуговування ГРП, запірних пристроїв, станцій катодного захисту, внутрішньобудинкових газових приладів.

Зокрема, цілодобово проводяться заходи по дотриманню режимів роботи систем газопостачання, здійсненню контролю норм одоризації газу в мережах.

Разом з тим, недостатність фінансування може спричинити труднощі в подальшому обслуговуванні систем газопостачання області та утриманні їх в належному стані, заявили в компанії.