ua en ru

"Хмельницькгаз" за опалювальний сезон виявив 116 крадіжок газу

"Хмельницькгаз" за опалювальний сезон виявив 116 крадіжок газу "Хмельницькгаз" за опалювальний сезон виявив 116 крадіжок газу

Зафіксовано 74 втручання в роботу лічильників

Впродовж опалювального періоду 2016-2017 років "Хмельницькгаз" виявив 116 фактів незаконного споживання газу, серед яких зафіксовано 74 втручань в роботу лічильників та 6 самовільних врізок в систему газопостачання. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Окрім того, фахівці компанії встановили 36 випадків самовільного відновлення споживачами газопостачання. Такими діями порушники завдали державі збитків на суму приблизно 700 тис. грн.

Левову частку крадіжок газу фахівці компанії виявляють під час зняття лічильників на державну повірку або під час самої повірки приладів. На цьому етапі вони візуально перевіряють цілісність лічильника та пломб, їх відповідність заводу-виробнику, а також цілісність лічильного механізму. При виявленні видимих пошкоджень, прилади обліку відправляють на державну експертизу, де перевіряються факти втручання в його роботу з метою зменшення показань.

"Наші фахівці проводять постійні перевірки для виявлення фактів крадіжок газу. Для цього застосовують найсучасніше спецобладнання: відеоінспекційні камери та трасошукачі. Воно дозволяє виявляти незаконні підключення навіть не відвідуючи помешкання споживача", - розповів технічний директор ПАТ "Хмельницькгаз" Олександр Лоб.

У компанії також наголосили, що несанкціоновані втручання в газову мережу не лише завдають збитків державі, але й становлять загрозу для оточуючих.