ua en ru

Хлор для очищення води в окуповану Макіївку везли з Росії

Хлор для очищення води в окуповану Макіївку везли з Росії Ілюстративне фото (РБК-Україна)

МТОТ направило звернення представникам СММ ОБСЄ з проханням відправити представників Місії на місце спалаху захворювання

Хлор на Макіївську фільтрувальну станцію для очищення води поставлявся з Російської Федерації. Про це повідомили у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МТОТ).

Як повідомляє МТОТ, МКЧХ і Швейцарське агентство розвитку та співробітництва постачали хлор для очищення води на фільтрувальні станції КП "Вода Донбасу" в якості гуманітарної допомоги.

"Ці місії не здійснювали доставку хлору на Макіївську фільтрувальну станцію. За наявною інформацією, хлор поставлявся з РФ", - зазначили в МТОТ.

У міністерстві також повідомили, що МТОТ направило звернення представникам СММ ОБСЄ з проханням відправити представників Місії на місце спалаху захворювання для з'ясування причин отруєння населення.

Нагадаємо, Україна звернулася до ОБСЄ через масове отруєння питною водою в Макіївці.

Як відомо, в Макіївці питною водою отруїлися 117 осіб. У "міністерстві охорони здоров'я" ОРДО причиною отруєння вважають неякісну воду.

Зазначимо, постраждалі від масового отруєння в Макіївці почали звертатися до медиків ввечері 25 вересня 2018 року. Причиною масового отруєння людей в Макіївці стала неякісна дезінфекція. Зокрема, воду дезінфікували марганцем, оскільки закінчився хлор.