ua en ru

Highland Gold в 2013 р. збільшила виробництво золота на 8% - до 233 тис. унцій

Британська компанія Highland Gold в 2013 р. збільшила виробництво золота на 8% - до 233,7 тис. унцій.

Британська золотодобувна компанія Highland Gold Mining (HGM), що веде видобуток у Росії, в 2013 р. збільшила виробництво золота на 8% відносно 2012 р. - до 233,696 тис. тройських унцій золота і золотого еквівалента.

Зазначений показник являє собою сукупний випуск золота на родовищах Многовершинное (Хабаровський край), Новоширокинское (Забайкальський край) і Біла Гора (Хабаровський край), повідомляється в матеріалах компанії. Результати діяльності HGM збіглися з її прогнозами.

Зростання показника компанія пояснила початком виробництва на родовищі Біла Гора, а також підвищенням обсягів видобутку на Новоширокинском золотополиметаллическом родовищі, де золото є супутнім компонентом. Планове збільшення обсягів видобутку стало результатом успішного завершення робіт по технічному удосконаленню.

Згідно з прогнозом компанії, в поточному році HGM очікує, що випуск дорогоцінного металу буде перебувати в діапазоні 300-320 тис. унцій золота і золотого еквівалента.

До складу групи Highland Gold Mining Ltd., сформованої в травні 2002 р. для придбання, консолідації і розвитку золотодобувних підприємств в Росії, в даний час входять три діючих золоторудних родовищ - Многовершинное (Хабаровський край), Новоширокинское (Забайкальський край) і Біла Гора (Хабаровський край). Основним акціонером Highland Gold є створена Романом Абрамовичем Millhouse LLC (володіє 32,6% акцій Highland через холдингову структуру Primerod International Ltd.).