ua en ru

У Херсонській області затримали на хабарі заступника голови місцевої прокуратури

У Херсонській області затримали на хабарі заступника голови місцевої прокуратури Ілюстративне фото (flickr/ssu)

Заступник керівника Генічеської місцевої прокуратури вимагав від підприємця надати неправомірну вигоду в сумі 60 тис. гривень

Заступника керівника прокуратури міста Генічеська Херсонської області викрили на вимаганні неправомірної вигоди. Про це повідомляє пресс-служба Генеральної прокуратури.

"Генеральною інспекцією Генеральної прокуратури України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання працівником прокуратури Херсонської області неправомірної вигоди", - йдеться в повідомленні.

В ході досудового розслідування встановлено, що заступник керівника Генічеської місцевої прокуратури Херсонської області вимагав від підприємця надати неправомірну вигоду в сумі 60 тис. гривень за непритягнення до кримінальної відповідальності і не ініціювання перевірки фермерського господарства представниками Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру в Херсонській області.

Повідомляється, що після передачі підприємцем неправомірної вигоди, зазначеного прокурора затримали в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі у розмірі 106 тис. гривень одного з керівників Херсонського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету.