ua en ru

В Херсонській області вибухнув гранатометний боєприпас, є постраждалі

В Херсонській області вибухнув гранатометний боєприпас, є постраждалі Фото: боєприпаси до гранатомета "ОГ-9"

Двоє братів знайшли боєприпас і принесли його додому

В Олешківському районі в результаті вибуху боєприпаса до гранатомета постраждали двоє місцевих жителів. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції в Херсонській області.

"Зі слів потерпілих, цей предмет вони знайшли в лісосмузі на військовому полігоні. Потім принесли його на територію дачної ділянки в с.Раденськ, яка належить їх матері. При спробі розібрати металеву болванку стався вибух. Одному з братів відірвало кисть руки, інший отримав чисельні осколочні поранення", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що постраждалі є рідними братами, вони живуть в селі Пролетарка. Одному з них 25 років, іншому - 30.

Як розповів начальник Олешківського відділення поліції Сергій Ященко, в ході огляду місця події поліцейські виявили частину полотна для ножовки по металу та 25 металевих осколків від снаряду до протитанкового гранатомета марки "ОГ-9". Працівники поліції припускають, що вибух міг статися внаслідок розпилу снаряду.

При детальному огляді присадибної ділянки поліцейські знайшли 76 патронів до ДШК (станковий кулемет Дегтярьова-Шпагіна).

За даним фактом районним відділенням поліції відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 264 Кримінального кодексу України "Недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів" та ч.1 ст. 263 ККУ "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами".

Постраждалі перебувають в реанімації Олешківської районної лікарні. Їх стан тяжкий стабільний.

Нагадаємо, 4 січня СБУ виявила схованку з боєприпасами в районі АТО. Схованка була обладнана в одному з нежитлових приміщень в Донецькій області.