ua en ru

У Херсонській області ЗСУ випробували зенітні ракети середньої дальності

У Херсонській області ЗСУ випробували зенітні ракети середньої дальності Фото: ракетні випробування ЗСУ (facebook.com/kpszsu)

Загалом було здійснено понад 40 пострілів із ЗРК "Бук-М1", "С-300" та "Оса"

У Херсонській області Збройні Сили України провели випробування зенітних ракет середньої дальності. Про це повідомляє прес-служба командування Повітряних сил України ЗСУ в Facebook.

Зазначено, що в ході навчань загалом було здійснено понад 40 пострілів із зенітних ракетних комплексів "Бук-М1", "С-300" та "Оса". У стрільбах брали участь як підрозділи українських повітряних сил, так і сухопутних військ.

"4 листопада на тимчасовому майданчику поблизу населеного пункту Олександрівка Херсонської області успішно завершилися контрольні льотні випробування зенітних керованих ракет середньої дальності", - йдеться в повідомленні.

Як доповіли у відомстві, загалом було здійснено 23 постріли зенітними ракетними комплексами "Бук-М1" та "С-300", по 11 безпілотних літальних апаратах типу ВР-3"Рейс" та по визначених повітряних точкових координатах. Окрім того, за даними ПСУ, було здійснено понад 20 пусків підрозділами Сухопутних військ із зенітно-ракетних комплексів "Оса".

НА ХЕРСОНЩИНІ ЗАВЕРШИЛИСЯ КОНТРОЛЬНІ ЛЬОТНІ ВИПРОБУВАННЯ Сьогодні 04 листопада, на тимчасовому майданчику поблизу насел...

Опубліковано Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces 4 листопад 2017 р.

За словами командувача Повітряними силами України Сергія Дроздова, у ході навчальних стрільб ЗСУ відпрацювали дії із захисту повітряного простору країни.

"Проведення контрольно-льотних випробувань дало можливість потренувати бойові обслуги безпосередньо під час польового виходу, з метою забезпечення їх подальшого вишколу в питаннях виконання завдань бойового чергування щодо захисту повітряного простору держави", - розповів він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до кінця року Збройні сили України отримають ще понад 1 тис. одиниць озброєння та військової техніки.