ua en ru

Херсонська поліція порушила справу за фактом пошкодження електроопор на кордоні з Кримом

Херсонська поліція порушила справу за фактом пошкодження електроопор на кордоні з Кримом Фото: пошкоджена електроопора

Одна з электоопор була зруйнована вибуховим пристроєм

Поліція Херсонської області порушила справу за фактом пошкодження електроопор в Генічеському та Чаплинському районах на адміністративному кордоні з аннексированным Кримом. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ НП в Херсонській області.

"Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу України "Умисне знищення або пошкодження майна" (карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 20 листопада вранці в поліцію надійшли повідомлення про пошкодження двох електроопор на кордоні з Кримом. Так, при огляді високовольтної лінії електропередач повідомленням Нова Каховка - Джанкой було виявлено пошкодження електроопори повідомленням Каховка - завод "Титан" (входить в Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа). Ще виявлені дві пошкоджені бетонні опори на сусідніх лініях электропереда повідомленням Каховка - Джанкой. Дві залізобетонні опори пошкоджені частково і знаходяться під напругою, а третя опора лежить на землі, обірвані лінії електропередач і знеструмлені.

Між селами Атамань і с. Новий Праця Генічеського району Херсонської області виявлено пошкоджена електроопора. Поліція встановила, що опора пошкоджена невідомим вибуховим пристроєм.