ua en ru

У Херсоні затримано чоловіка, який "замінував" 5 об'єктів за годину

У Херсоні затримано чоловіка, який "замінував" 5 об'єктів за годину Фото: українська поліція (facebook.com odesapolice)

Він погрожував підірвати себе, Привокзальну площу, Центральний універмаг та людей навколо нього

У Херсоні поліція затримала чоловіка, який за годину здійснив п’ять телефонних дзвінків правоохоронцям, погрожуючи підірвати себе, Привокзальну площу міста, Центральний універмаг та людей навколо нього. Про це повідомляє прес-служба поліції Херсонської області.

Зазначено, що дзвінки про мінування різних об’єктів обласного центру надходили поліції 18 серпня з 17:00 до 18:00. При цьому працівники поліції спільно з іншими екстреними службами перевіряли будівлі, вибухівку не знаходили, всі повідомлення виявилися хибними.

"Працівники поліції встановили місцезнаходження псевдомінера. Громадяни описали зовнішність чоловіка, який біля Центрального універмагу поводився неадекватно і погрожував усіх підірвати. Зловмисника виявили поблизу Привокзальної площі. Він був у нетверезому стані", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, зловмисником виявився 27-річний житель Київської області, неодноразово судимий за незаконне зберігання зброї та крадіжки.

Поліція встановила, що останнім часом чоловік проживав у місті Таврійськ у будинку співмешканки, разом вони працювали на полях.

"Зловмисник пояснив, що заробив гроші і вирішив добре відпочити в Херсоні. Він купив собі новий мобільний телефон, пляшку горілки, після вживання якої і став телефонувати в поліцію. Після здійснення п’яти дзвінків він розбив новий мобільний, а сім-карту викинув. Таким чином, він сподівався уникнути покарання і вважав, що його не вирахують", - доповіли правоохоронці.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 КК (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Призначені необхідні експертизи, триває досудове розслідування.

Нагадаємо, в Києві 13 серпня 2017 року близько 17:00 евакуювали центральний залізничний вокзал через повідомлення про мінування.