ua en ru

У Гельсінкі відкрилася щорічна сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ

У Гельсінкі відкрилася щорічна сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ Фото: у Гельсінкі відкрилася щорічна сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ

В порядку денному є тема України

У Гельсінкі відкрилася 24 щорічна сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ. 5-9 липня в ній візьмуть участь близько 300 парламентарів з країн ОБСЄ, йдеться на офіційному сайті організації.

Відзначається, що в порядку денному такі теми: криза в Україні, становище мігрантів та біженців, контроль над озброєннями, зміна клімату та дотримання прав національних меншин.

Основними доповідачами будуть Президент Фінляндії Саулі Ниинисте, глава МЗС Фінляндії Тімо Сойні, діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич, президент ПА ОБСЄ Ілкка Канерва, і декілька спікерів парламентів.

Засідання завершиться прийняттям декларації, яка буде містити підбір широких політичних рекомендацій для ОБСЄ та її держав-учасниць у галузі політики, економіки, навколишнього середовища та прав людини.

Також планується, що Україна, від імені якої виступає народний депутат Остап Семерак, представить на сесії доповідь щодо викрадення та незаконного утримання українських громадян в Росії.

Нагадаємо, місія ОБСЄ на цьому тижні поповнилася 17 новими спостерігачами.