ua en ru

HarvEast з 2011 р. виділив понад 3,5 млн грн на соціальні проекти в селах Чермалик і Орловському

HarvEast Holding з 2011 р. виділив понад 3,5 млн грн мільйонів на реалізацію соціальних проектів в Чермалыке і Орловському. Про це повідомляє прес-служба холдингу, коментуючи низку негативних публікацій у ЗМІ, що намагаються показати безперспективність розвитку регіону.

Серед реалізованих проектів - заміна вікон (190 тис. грн) і ремонт покрівлі в місцевому Будинку культури (233 тис. грн), придбання побутової техніки для дитячих садків Орловського і Чермалыка (40 тис. грн), заміна вікон (94 тис. грн) і ремонт опалювальної системи Чермалыкского дитячого садка (224 тис. грн). Зараз здійснюється заміна вікон в Чермалыкской загальноосвітній школі, на яку холдинг виділив 342 тис. грн. Також холдинг взяв на себе оплату електроенергії та газу, які використовують дитячі сади і школи сільської ради.

Кожну зиму техніка холдингу очищає сільські дороги від снігу. Вирішуються й інші питання - понад 800 тис. грн було виділено на заміну аварійної ділянки водогону.

Згідно з повідомленням, у вересні цього року на прохання селян HarvEast виділив Чермалыкскому сільській раді більше 130 тонн пшениці, які були безкоштовно передані мешканцям села для ведення підсобного господарства з розрахунку 200 кг на кожне подвір'я.

Крім того, в рамках програми з розвитку малого та середнього бізнесу HarvEast Holding допоміг відкрити в Чермалыке свиноферму і ферму по розведенню гусей. Підприємці отримали від холдингу в пільгову оренду приміщення ферм і техніку, холдинг також надав допомогу в закупівлі поголів'я худоби та кормів за пільговою ціною і в розстрочку.