ua en ru

У Харківській області затримано 13 порушників кордону з Росією

У Харківській області затримано 13 порушників кордону з Росією Фото: затримання порушників на кордоні з РФ (прес-центр ДПСУ)

За допомогою тепловізора на кордоні було виявлено два транспортні засоби з українцями

У ніч на 29 липня 2017 року прикордонники Харківського загону за попередньою інформацією оперативних підрозділів виявили та затримали 13 українців, які намагався перетнути державний кордон України. Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби.

Зазначено, що в ході несення служби спільним прикордонним нарядом прикордонників та оперативних співробітників, за допомогою тепловізора на напрямку населених пунктів Охримівка (Україна) - Красне (Росія), було виявлено рух у бік державного кордону двох невідомих транспортних засобів.

"Висунувшись на перехоплення, за 3 метри від держрубежу правоохоронці затримали один транспортний засіб "УАЗ", в якому було 12 громадян. Другий транспортний засіб спробував зникнути з місця події в тил ділянки, але після декількох попереджувальних пострілів вгору із пристрою для відстрілу гумовими кулями за 30 метрів від державного кордону автомобіль "УАЗ Патріот" та ще одного громадянина також було затримано", - йдеться в повідомленні.

Як згодом з’ясували правоохоронці, всі особи є громадянами України, жителями Харківської області Вовчанського району. Наразі українців затримано в адміністративному порядку для складання документів про спробу незаконного перетину державного кордону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прикордонники Ізмаїльського загону в Кислицькому гирлі річки Дунай затримали румунський катер за порушення державного кордону України.