ua en ru

У Харківській області затримано бойовика ЛНР

У Харківській області затримано бойовика ЛНР Фото: СБУ (flickr.com/securityserviceofukraine)

СБУ затримала бойовика терористичної організації

В Харківській області Служба безпеки України (СБУ) затримала бойовика так званої "Луганської народної республіки". Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Співробітники СБУ спільно з поліцією та Держприкордонслужбою під процесуальним керівництвом прокуратури затримали в Харківській області бойовика ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, правоохоронці встановили, що 27-річний харків'янин з листопада 2014 року до травня 2015 року перебував у лавах незаконного збройного формування "Тріумф".

Наголошується, що в складі бандформування він особисто брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції на території Луганської області.

У Харківській області затримано бойовика ЛНРУ Харківській області затримано бойовика ЛНРУ Харківській області затримано бойовика ЛНР

Фото: у Харківській області затримано бойовика ЛНР (ssu.gov.ua)

Так, правоохоронці затримали бойовика на території Харківського району при спробі перетину державного кордону України поза пунктом пропуску. Оперативники спецслужби задокументували, що зловмисник прибув до обласного центру відвідати своїх родичів і повернутися в країну агресора.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України. Наразі затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину і обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

У Харківській області затримано бойовика ЛНРУ Харківській області затримано бойовика ЛНР

Фото: у Харківській області затримано бойовика ЛНР (ssu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в самопроголошеній "Луганської народній республіці" загострилася проблема "нестатутних відносин" серед бойовиків.