ua en ru

У Харківській області затримали банду, яка незаконно заволоділа 18 млн гривень держкоштів

У Харківській області затримали банду, яка незаконно заволоділа 18 млн гривень держкоштів Фото: прокуратура

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває

У Харківській області співробітники місцевої прокуратури затримали організовану групу, яка незаконно заволоділа 18 млн гривень бюджетних коштів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Як зазначається, преступна група у складі 4 осіб упродовж 2014-2016 років шляхом зловживання службовим становищем та підроблення офіційних документів заволоділа коштами державного і обласного бюджетів на загальну суму 18 млн гривень, які були виділені на державні закупівлі обладнання та виконання робіт із реконструкції очисних споруд каналізації Малоданилівської селищної ради Дергачівського району Харківської області.

"Усім членам організованої групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, та до них застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі від 206 до 400 тис. гривень", - йдеться у повідомленні.

Крім того, суд наклав арешт на майно підозрюваних. Так, заарештовано 3 квартири у Харкові, 2 будинки у Харкові та Харківській області, нежитлові приміщення в Харкові та 3 автомобілі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура розслідує розкрадання державних коштів керівництвом одного з театрів Києва.