ua en ru

У Харківській області рятувальники виявили боєприпаси у підвалі житлового будинку

У Харківській області рятувальники виявили боєприпаси у підвалі житлового будинку Фото: боєприпаси (dsns.gov.ua)

Рятувальники ідентифікували знайдені предмети як вибухонебезпечні боєприпаси часів Другої світової війни

У Харківській області у м. Ізюм рятувальники виявили боєприпаси у підвалі житлового будинку. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"6 грудня об 11:00 до чергової частини 28-ї Державної пожежно-рятувальної частини ДСНС у м. Ізюм від співробітників Національної поліції надійшло повідомлення про те, що у підвалі двоповерхового житлового будинку на вул. Київській, 6 знайдені іржаві металеві предмети, схожі на застарілі вибухові постріли", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, рятувальники ідентифікували знайдені предмети як вибухонебезпечні боєприпаси часів Другої світової війни - 2 протитанкові міни, 1 мінометна міна діаметром 50 мм, 1 артснаряд калібру 45 мм та 1 ручна граната.

У Харківській області рятувальники виявили боєприпаси у підвалі житлового будинкуУ Харківській області рятувальники виявили боєприпаси у підвалі житлового будинку

Фото: у підвалі будинку виявили боєприпаси (dsns.gov.ua)

"Зважаючи на їх вибухову небезпеку, рятувальники швидко евакуювали мешканців будинку на безпечну відстань. На той час в своїх квартирах перебували 7 дорослих та 3 дітей. Доступ до місця події був відразу обмежений, а самі вибухові пристрої взяті під охорону до прибуття піротехнічної групи. Піротехніки зібрали знайдені боєприпаси і о 12:20 знешкодили їх шляхом підриву на спеціальному підривному майданчику поза межами м. Ізюм. Постраждалих немає", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Донецькій області в прифронтовій зоні СБУ виявила арсенал зброї.