ua en ru

У Харківській області знесли ще три пам'ятника Леніну

У Харківській області знесли ще три пам'ятника Леніну Фото: пам'ятник Леніну

Пам'ятники знесли в Ізюмі, Первомайському та Боровій

В Харківській області демонтували 3 пам'ятника радянському вождю Володимиру Леніну. Про це передає місцеве видання Дозор.Харків.

Так, пам'ятники знесли в Ізюмі, Первомайському та Боровій.

"Виконуючи закон України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки" міська влада доручила комунальникам демонтувати скульптурну композицію одного із засновників комуністичної ідеології Ст. І. Ульянова (Леніна) на Центральній площі міста", - йдеться в повідомленні прес-служби міської адміністрації Ізюму.

Також зазначається, що КП "Благоустрій міста Ізюма доручено забезпечити збереження пам'ятки як матеріальної цінності.У Харківській області знесли ще три пам'ятника Леніну

Фото: в Ізюмі знесли пам'ятник Леніну

Крім того, як повідомили очевидці в соцмережах, вчора знесли пам'ятник Леніну у Боровій

.У Харківській області знесли ще три пам'ятника Леніну

Фото: у Боровій знесли пам'ятник Леніну

Також міський голова Первомайського Микола Бакшеєв повідомив, що був знесений пам'ятник Леніну і в цьому місті.У Харківській області знесли ще три пам'ятника Леніну

Фото: у Первомайському знесли пам'ятник Леніну

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Нікополі (Дніпропетровська область) триває процес по демонтажу пам'ятних дощок та пам'ятників комунізму, зокрема демонтували пам'ятник Леніну, який стояв у центрі міста 29 років.