ua en ru

У Харківській області СБУ затримала мінометницю ЛНР, яка обстрілювала Дебальцево

У Харківській області СБУ затримала мінометницю ЛНР, яка обстрілювала Дебальцево Фото: СБУ

У зловмисниці посвідчення "народної дружини Луганщіни" та особистий металевий жетон "ВС Новороссии”

Служба безпеки України спільно з військовослужбовцями Харківського прикордонного загону затримали представницю так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР), яка обстрілювала Дебальцево. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Як зазначається, зловмисницю затримали під час спроби переходу державного кордону.


"Громадянка України, уродженка Ростовської області РФ на прізвисько "Ксенія” приєдналася до терористів у вересні 2014 року разом зі своїм громадянським чоловіком. Пройшла вишкіл в учбових центрах бойовиків, розташованих у містах Стаханів та Алмазне. У складі одного з угруповань бойовиків в якості мінометниці вела бойові дії проти українських підрозділів у районі н.п. Степанівка та Дебальцево", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, перетинаючи державний кордон України, жінка надала прикордонникам "паспорт" громадянки ЛНР та пояснила, що український паспорт знищила її донька, яка також є активною прихильницею "Руського міра". Мету своєї поїздки до України вона пояснила укладанням шлюбу з новим громадянським чоловіком.

"Під час огляду правоохоронці вилучили у зловмисниці посвідчення "народної дружини Луганщіни” та особистий металевий жетон "ВС Новороссии”. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики на Донбасі активно займаються вербуванням дітей.