ua en ru

У Харківській області СБУ ліквідувала канал переправлення нелегалів через кордон

У Харківській області СБУ ліквідувала канал переправлення нелегалів через кордон Фото: СБУ

СБУ перевіряє інформацію про використання нелегального міграційного каналу членами ИГИЛ

В Харківській області Служба безпеки України (СБУ) спільно з поліцією і прикордонною службою ліквідували канал переправлення нелегальних мігрантів через кордон. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Жителі Харківської та Луганської областей на чолі з харків'янином - уродженець Середньої Азії - організовували переправлення нелегалів як в Україну, так і за її межі. Зокрема, на територію Російської Федерації мігрантів доставляли з території Троїцького району Луганської області", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що частина нелегалів залишалася в Харкові, і працювала в підпільних швейних цехах, підконтрольних зловмисникам.

"Оперативники спецслужби затримали організатора угруповання і п'ятьох його спільників при спробі переміщення в Росію двох нелегальних мігрантів з країн Закавказзя", - повідомляє СБУ.

Крім того, Служба безпеки перевіряє інформацію про використання нелегального міграційного каналу членами міжнародної терористичної організації "Ісламська держава".

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України.

altaltaltaltaltalt

Фото: СБУ ліквідувала канал переправлення нелегалів через кордон

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники СБУ спільно з прикордонниками в Краснопільському районі Сумської області затримали громадянина Російської Федерації, який з допомогою Федеральної служби безпеки Росії переправляв нелегалів через український кордон.