ua en ru

У Харківській області викрили на хабарі заступника начальника виконавчої служби

У Харківській області викрили на хабарі заступника начальника виконавчої служби Фото: хабар (facebook.com/nabu.gov.ua)

Чиновник вимагав у місцевого мешканця 4 тис. доларів

Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі 4 тис. доларів заступника начальника одного з міжрайонних відділів Державної виконавчої служби Головного управління юстиції в Харківській області. Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Посадовець вимагав чотири тисячі доларів США від місцевого мешканця за перенесення торгів із продажу майна, що перебувало у чоловіка в іпотеці, з подальшим припиненням виконавчого провадження", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у рамках досудового слідства, правоохоронці задокументували факт отримання держвиконавцем першої частини хабара.

"Під час отримання ще однієї частини неправомірної вигоди в розмірі двадцяти семи тисяч гривень співробітники СБ України затримали службовця у приміщенні відділу виконавчої служби", - розповіли в СБУ.

Кримінальне провадження здійснюється за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, вирішується питання про оголошення посадовцю підозри та обрання стосовно нього запобіжного заходу.

Нагадаємо, у Київській області начальник юридичного відділу однієї з районних державних адміністрацій вимагав від громадянина хабар у розмірі 100 тис. доларів.