ua en ru

У Харківській області викрили схему незаконного переправлення людей через кордон

У Харківській області викрили схему незаконного переправлення людей через кордон Фото: затримання (РБК-Україна)

Правоохоронці затримали організатора та переправника схеми

В Харківській області припинено діяльність каналу незаконного переправлення через кордон людей. Про це повідомляє пресс-служба Державної прикордонної служби України.

Повідомляється, що 26 листопада загальною міжвідомчою групою у складі оперативників Східного регіонального управління Держприкордонслужби, прикордонники відділу "Вільхуватка" Харківського загону та співробітників Слідчого Управління в Харківській області, на напрямку українського населеного пунскта Чугунівка і російського Веригувка, в 10 м від лінії кордону був затриманий громадянин України, мешканець Харківської області 1987 року народження, який намагався незаконно переправити через кордон РФ двох громадян України

Також правоохоронці затримали організатора цієї угоди з грошовими коштами в сумі 1,5 доларів, які вона отримала за незаконне переправлення двох громадян України. Нею виявилася громадянка України 1981 року народження, також мешканка Харківської області.

Організатор та переправника затримано. Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, відповідальність за яке передбачена ч. 2. ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон). На даний момент тривають слідчі та оперативні заходи.

Нагадаємо, раніше в Київській області на залізничному вокзалі затримали трьох чоловіків - членів організованого злочинного угруповання, які вербували неповнолітніх для незаконної трансплантації органів в Росії.