ua en ru

У Харківській області викрили контрабандистів

У Харківській області викрили контрабандистів Фото: ДПСУ

Правоохоронці викрили дві групи контрабандистів

У Харківській області співробітники Держприкордонслужби (ДПСУ) спільно з Національною поліцією та Державної фіскальної службою (ГФС) провели спеціальну операцію з викриття контрабандних каналів через державний кордон України. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Повідомляється, що були викриті два угруповання, в які входили 10 громадян Росії і України. Вони незаконно перевозили різні товари і валюту в особливо великих розмірах.

Злочинна група мала чітко налагоджену систему тарифів і навіть компенсувала вартість у разі втрати товару. З кожного кубометра товарів, а це 250 кг, переміщених через кордон, організатор отримував 25 000 гривень. Частина прибутку віддавалася посібникам.

Всього виявлено та вилучено товарів на суму понад 8 млн гривень, іноземну валюту, банківські картки, анаболічні препарати, предмети заборонені до переміщення через кордон, і 6 одиниць транспортних засобів.

На складах виявлено обладнання для упаковки, чорнові записи бухгалтерії, товари загальним обсягом близько 70 кубічних метрів, які готувалися до переміщення.

altaltaltaltaltaltaltaltaltalt

Фото: контрабанда

В даний час організатору повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України "Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)" КК України. Крім того, в ЄРДР внесені повідомлення по ч. 2 ст. 201 КК України "Контрабанда". Подальші слідчі дії тривають.

Нагадаємо, Служба безпеки України припинила діяльність транснаціонального злочинного угруповання, причетна до контрабанди сильнодіючих лікарських засобів (анаболічні стероїди).