ua en ru

У Харківській області п'яний учасник АТО підірвав саморобний вибуховий пристрій

У Харківській області п'яний учасник АТО підірвав саморобний вибуховий пристрій Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

За даним фактом відкрито кримінальне провадження

У Харківській області внаслідок вибуху саморобного вибухового пристрою постраждав чоловік. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Харківській області у Facebook.

"У Харківській області внаслідок вибуху саморобного вибухового пристрою постраждав чоловік. Останнього з раною грудної клітини та травматичною ампутацією двох пальців на руці доставлено до Зміївської лікарні. Наразі стан його здоров’я задовільний", - йдеться у повідмоленні.

Як зазначається, вчора, 9 червня 2017 року, о 17:50 до Зміївського відділу поліції надійшло повідомлення від невідомої жінки про те, що в смт. Слобожанське в одній з квартир житлового будинку стався вибух.

Правоохоронці встановили, що п'яний 42-річний чоловік, який є учасником бойових дій в зоні проведення АТО, за місцем свого мешкання наповнив металевий газовий балончик з-під пневматичної зброї трубчастим порохом й, закріпивши на кінці балону сірники, запалив їх. В результаті вийшов саморобний вибуховий пристрій, який спрацював.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

#Поліція_Харківщини На Харківщині внаслідок вибуху саморобного вибухового пристрою постраждав чоловік Останнього з раною...

Опубліковано Поліція Харківщини 9 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Рівному спалахнула пожежа на території військової частини.