ua en ru

В Харківській області прокуратура спіймала на хабарі в 26 тис. гривень уповноваженого поліції

В Харківській області прокуратура спіймала на хабарі в 26 тис. гривень уповноваженого поліції Фото: спецоперація (УНІАН)

Поліцейський вимагав від мешканки Донецької області 60 тис гривень за повернення вилученого транспортного засобу

В Харківській області прокуратура Донецької області спільно зі Службою безпеки України викрила уповноваженого поліції, який вимагав від мешканки Донецької області 60 тисяч гривень за повернення вилученого транспортного засобу і документів до нього. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Повідомляється, що в ході спецоперації на території Харківської області викрито оперуповноваженого Немишлянського відділу поліції ГУ Нацполіції в Харківській області при отриманні неправомірної вигоди у сумі 26 тисяч гривень.

"Встановлено, що поліцейський вимагав від мешканки Донецької області грошові кошти у сумі 60 тисяч гривень за повернення вилученого транспортного засобу та документів на нього, але зрештою "знизив" суму до 26 тисяч гривень, які відразу обміняли на долари США", - відзначають в повідомленні.

За даним фактом слідчими прокуратури проводиться досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (отримання неправомірної вигоди службовою особою).

Нагадаємо, в Києві чиновника Дарницької РДА другий раз за рік спіймали на хабарі.