ua en ru

В Харківській області припинили діяльність каналу незаконної торгівлі людьми

В Харківській області припинили діяльність каналу незаконної торгівлі людьми Фото: поліція (flickr.com/usembassykyiv)

Громадянин РФ переправляв українок за кордон для надання інтимних послуг

В Харківській області правоохоронці припинили діяльність каналу незаконної торгівлі людьми. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби (ДПСУ).

"У ході роботи по кримінальній справі, пов'язаній з торгівлею людьми, працівниками оперативно-розшукового підрозділу Східного регіонального управління ДПСУ, представниками Слідчого управління та управління по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, Головного управління Нацполіції, під процесуальним керівництвом прокуратури, було проведено ряд заходів", - йдеться в повідомленні

Згідно з інформацією прес-служби, в результаті 27 листопада у пункті пропуску "Гоптівка" правоохоронцями затримано фігурант кримінальної виробництва, 40-річний громадянин Російської Федерації (РФ).

Зазначається, що громадянин РФ здійснив вербування і намагався переправити в Москву 2 громадянок України, мешканок міста Харків, з метою подальшої їхньої експлуатації в сфері надання послуг інтимного характеру.

Так, громадянин затриманий і оголошено підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ст. 149 КК "Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини".

Наголошується, що крім того зараз тривають подальші слідчі та оперативні заходи.

В Харківській області припинили діяльність каналу незаконної торгівлі людьми

Фото: припинено діяльність каналу незаконної торгівлі людьми (dpsu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Харківській області припинено діяльність каналу незаконного переправлення через кордон людей.