ua en ru

У Харківській області прикордонники викрили схему постачання товарів в ОРДЛО

У Харківській області прикордонники викрили схему постачання товарів в ОРДЛО Фото: прикордонники

Товари поставлялися транзитом через Росію

У Харківській області співробітники Держприкордонслужби спільно з працівниками Державної фіскальної служби та прокуратури викрили схему незаконного постачання товарів на тимчасово непідконтрольну Україні територію Донецької і Луганської областей. Про це повідомили в прес-службі Держприкордонслужби.

"Наприкінці квітня 2017 року в пункті пропуску "Гоптівка" в Харківській області, оперативниками було виявлено вантажний автомобіль, який здійснював перевезення партії електрообладнання на Кіпр транзитом через територію Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, під час фільтраційних заходів з водієм автомобіля, мешканцем Донецької області 1987 року народження, з'ясувалося, що вантажівка незаконно здійснювала перевезення вантажу на тимчасово непідконтрольні Україні території Донецької та Луганської областей.

Так, було встановлено українське підприємство в місті Дніпро, яке згідно з товарно-супровідними документами постачало товари власного виробництва на Кіпр транзитом через територію РФ. Після перетину держкордону України, на території Росії відбувалася заміна пакета документів, згідно з якими машини прямували по території РФ і через закриті пункти пропуску ОРДЛО.

За фактом розпочато кримінальне провадження, автомобіль та вантаж у відповідності з рішенням суду були вилучені. Загальна сума вилучених товарів склала близько 5 млн гривень.

altalt

Фото: у Харківській області прикордонники викрили злочинну схему

В рамках провадження, у Дніпрі, за адресою розташування підприємства, що здійснює відправку товару, правоохоронці провели обшуки. В ході якого вилучили документацію, що свідчить про його відправку на тимчасово непідконтрольні території.

У минулі вихідні, в пункті пропуску "Гоптівка", прикордонники виявили вантажний автомобіль марки "Вольво" з напівпричепом. У 54-річного водія, жителя Харківської області, виявили товарно-супровідні документі з ознаками підробки (невідповідність фактичного місця розвантаження до місця розвантаження, яке зазначено в документах). Водій прямував з Харкова в Донецьк, а точну адресу йому повинні були повідомити вже в місті. Слідство триває.

altalt

Фото: прикордонники викрили схему постачання товарів в ОРДЛО

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські прикордонники протягом 30 квітня - 2 травня 2017 року відмовили у в'їзді в країну 15 громадянам Киргизії, Білорусі та Російської Федерації, які, на думку Держприкордонслужби, планували взяти участь у дестабілізаційних заходах.