ua en ru

У Харківській області з колонії під час виконання сільгоспробіт втік засуджений

У Харківській області з колонії під час виконання сільгоспробіт втік засуджений Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

Наразі прокуратура проводить перевірку у Первомайській виправній колонії

У Харківській області з Первомайської виправної колонії під час виконання сільськогосподарських робіт втік засуджений. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області.

"Первомайська місцева прокуратура проводить перевірку законності дій адміністрації Державної установи "Первомайська виправна колонія №117" щодо нагляду за засудженими. 20-річний мешканець Сумської області, який відбував в держустанові покарання, призначене судом за крадіжку з проникненням, утік під час виконання сільськогосподарських робіт", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відсутність засудженого помітили близько 17 години 5 липня поточного року. Найого пошуки було витрачено 4 години, утікача виявили у лісомузі поблизу колонії. Він заявив, що не тікав, а просто вирішив відпочити, втомившись від роботи, а коли побачив, що його шукають - злякався та заховався у кущах.

"Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні за фактом втечі з місця позбавлення волі (ч. 1 ст. 393 КК України). Максимальна санкція статті передбачає 5 років позбавлення волі. На момент втечі засуджений уже відбув половину строку з 3 років позбавлення волі призначених судом", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у російській колонії через тортури повісився громадянин України.