ua en ru

У Харківській області горить полігон твердих побутових відходів

У Харківській області горить полігон твердих побутових відходів Фото: пожежа на звалищі у Харківській області (kharkiv.dsns.gov.ua)

У ДСНС зазначають, що причиною виникнення пожежі могло стати необережне поводження з вогнем

У Харківській області горить полігон твердих побутових відходів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

Як зазначається, пожежа на території полігону твердих побутових відходів управління житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування Куп’янської міської ради виникла вранці 25 вересня, о 07:55 про подію повідомили рятувальникам.

"Під час проведення розвідки було встановлено, що на відкритій території відбувається горіння побутового сміття на площі орієнтовно 200 кв.м. Спільними силами вогонь був локалізований вже о 09:40. На сьогодні ліквідація пожежі продовжується, на полігоні залишаються декілька локальних місць горіння сміття у великих прошарках побутових відходів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вогонь поширюється всередині сміттєвого масиву й горіння сміття супроводжується виділенням великої кількості токсичного диму та, як наслідок, задимленням значної території навколо. Це, за інформацією рятувальників, ускладнює ліквідацію пожежі.

"За попередніми даними причиною виникнення пожежі могло стати необережне поводження з вогнем", - йдеться у повідомленні.

У Харківській області горить полігон твердих побутових відходів

Фото: пожежа на звалищі у Харківській області (kharkiv.dsns.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 24 вересня у Києві горів склад полімерних матеріалів.