ua en ru

В Харківській області двоє чоловіків побили нардепа, порушено справу, - МВС

У Чугуєві Харківської області двоє чоловіків 15 березня вночі побили народного депутата України, за даним фактом відкрито кримінальне провадження. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ України.

Встановлено, що двоє місцевих жителів, 24 та 25 років з хуліганських спонукань спровокували конфлікт з 35-річним депутатом Верховної Ради і завдали йому тілесні ушкодження. Потерпілому призначено судово-медичну експертизу для встановлення ступеня тяжкості завданих травм. Стан його здоров'я задовільний, життю чоловіка нічого не загрожує.

В даний час слідством з'ясовано, що один із затриманих є помічником народного депутата іншої політичної сили.

Вказаний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, дії зловмисників кваліфіковані за ч. 2 ст. 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до семи років.

Вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу.

Зазначимо, за повідомленнями ЗМІ, потерпілим є нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Богдан Матковський.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков усунув міліціонерів, які 29 січня побили журналіста Костянтина Реуцького на посту ДАІ в Харкові, до закінчення перевірки даного інциденту.