ua en ru

У Харківській області БПП отримала 52% місць в громадах і 84% підтримки голів ОТГ, - прес-служба

У Харківській області БПП отримала 52% місць в громадах і 84% підтримки голів ОТГ, - прес-служба Фото: вибори в Україні (РБК-Україна)

За даними прес-служби, кандидати від БПП отримали 52% місць у створених громадах

У Харківській області партія БПП "Солідарність" здобула впевнену перемогу у всіх ОТГ на виборах 29 квітня. Про це повідомляє сайт партії.

Як зазначають у партії, у Харківській області також перемогли всі глави ОТГ, висунуті БПП.

"Кандидати від партії "БПП "Солідарність" отримали 52% місць у створених громадах. Представники БПП "Солідарність" перемогли на виборах голів об'єднаних територіальних громад. Зокрема, головою Пісочинської ОТГ обраний Олег Чорнобай, головою Циркунівської ОТГ - Микола Сикаленко, Великобурлуцької - Віктор Терещенко", - зазначили в партії.

У цілому підтримка кандидатів на посаду голів ОТГ від партії "Солідарність" перевищила 84%, відзначають в прес-службі з посиланням на паралельний підрахунок голосів.

Як зазначив керівник Секретаріату Харківської територіальної організації партії "БПП "Солідарність" Віталій Маляренко, партія виступала і виступає за чесні, прозорі, законні вибори.

"Саме на таких засадах ми завжди діяли і діємо, але те, що відбувалося на цих виборах, у Харківській області сталося вперше - цинічний і відкритий підкуп виборців представниками партії ВО "Батьківщина", - зазначив Маляренко.

Він повідомив, що вже відкрито два кримінальні провадження за фактом підкупу виборців, зокрема, у Великобурлуцькому та Нововодолазькому районах.

Як відомо, 29 квітня, в Україні пройшли вибори в 40 новостворених ОТГ.