ua en ru

У Харківській обл. затримані диверсанти за підготовку підриву залізничного полотна

Служба безпеки України в Харківській області знешкодила диверсійну групу, яка під керівництвом російських спецслужб готувала підрив залізничного полотна. Про це в ході брифінгу заявив радник міністра Служби безпеки України Маркіян Лубківський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Глава СБУ Валентин Наливайченко вже доповів Президенту України Петру Порошенку про те, що співробітники СБУ затримали в Харківській області дві диверсійні групи, які намагалися здійснити вибухи на транспортній інфраструктурі, на залізничній інфраструктурі області. Це Чугуївський район, там знешкоджено диверсійну групу, діями якої керували і дії якої координували спецслужби РФ, і це ми сьогодні чітко бачимо", - заявив Лубківський.

За його словами, були затримані троє злочинців, які отримали чітко поставлену російськими спецслужбами і кураторами завдання - підірвати залізничне полотно на території Чугуївського району Харківської області.

"Замовники передали харків`янами саморобний вибуховий пристрій, але контррозвідка затримала диверсантів і запобігла скоєнню злочину", - повідомив Лубківський.

Він також зазначив, що на допитах затримані підтвердили, що мали контакти з російськими кураторами і діяли за їх завданням.

Нагадаємо, раніше в березні в Луганській області запобігли теракту в районі важливих об'єктів інфраструктури регіону - автодороги і залізниці.

У лютому суд у Запорізькій обл. заарештував жителів Донецької області, які намагалися підірвати залізничний шлях Придніпровської залізниці.