ua en ru

В Харківській обл. більше тисячі людей вийшли на заходи в підтримку особливого розвитку регіону "Слобожанщина"

В Харківській обл. більше тисячі людей вийшли на заходи в підтримку особливого розвитку регіону "Слобожанщина"

У м. Мерефа Харківської області за ініціативи мешканців міста і депутатів міської ради пройшов масовий мітинг в підтримку особливого розвитку регіону "Слобожанщина". Перед мерефянами виступили депутати міської ради та представники громадського руху "Слобожанщина".

"Провальна соціальна політика, що проводиться київською владою, призвела до катастрофічного зростання тарифів на газ і світло для населення. Ми вже не в змозі оплачувати щомісячні рахунки за світло і газ. Мало того, зараз практично неможливо оформити субсидію малозабезпеченим сім'ям та пенсіонерам", - заявив в ході мітингу депутат мереф'янської міської ради Василь Дібров.

Виступаючи перед мерефянами, депутат Харківської міської ради Олексій Перепелиця розкритикував політику президента Порошенко. "Обмеживши пенсіонерам право на роботу і обклавши пенсії податками, держава спочатку принизила пенсіонерів, а потім ще й залізла до них у кишеню. Більше того, незважаючи на всі виграні нами суди, ігноруючи Мінські угоди, український уряд досі не відновила соціальні виплати українцям, які мешкають в Донецькій та Луганській областях".

Також на мітингу виступила депутат чотирьох скликань Алла Александровська. У своєму виступі вона пояснила основні переваги статусу особливого розвитку регіону і його користь для мешканців Харківської області.

"Київ приймає рішення, які знищують економіку України, завдають шкоди інтересам регіонів. Нам потрібна автономізація в управлінні економікою та самостійність у прийнятті рішень. Як приклад провальної економічної політики Порошенка, Алла Александровська призвела залізничний конфлікт, спровокований Києвом: "наприкінці вересня "Укрзалізниця" перестала приймати до перевезення вантажі у вагонах, що належать російській "Першій вантажній компанії" та її українській "дочці". Обмеження були введені у відповідності з рішенням Ради національної безпеки і оборони та введені в дію указом Петра Порошенка від 16 вересня 2015 року. У відповідь російська компанія РЖД з 30 жовтня 2015 року заборонила експлуатацію на території Росії вагонів "Укррефтрансу" - його вагони будуть відправлені на станції приписки. Лише прямі втрати українського сектору залізничних перевезень складуть не менше 1 млрд доларів", - зазначила вона.

Учасники мітингу прийняли резолюцію на адресу Петра Порошенка, в якій зазначається заклик до президента підтримати створення в Харківській області регіону особливого розвитку "Слобожанщина".

Після мітингу учасники акції зібралися і провели форум за участю місцевої громадськості. На форумі також була висловлена підтримка законопроекту про особливому регіоні розвитку "Слобожанщина". Загалом у заходах на підтримку Слобожанщини взяли участь близько 1 тис. осіб.