ua en ru

В Харківській обл. силовики переходять на посилений режим роботи з 20 квітня

У Харківській області посилюються заходи безпеки перед травневими святами. З 20 квітня СБУ переходить на посилений режим роботи. Кількість оперативних груп в області збільшиться. Про це повідомив 17 квітня, в ході наради з питань підготовки до 70-річчя Перемоги над нацизмом у Європі, Дня пам'яті і примирення і Дня Перемоги повідомив начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар.

"Управління СБУ в Харківській області розпочало роботу ще напередодні великодніх свят. Ви чули, що йде спецоперація, знешкоджено 13 людина з величезним арсеналом зброї, все це готувалося до травневих свят. З 20 квітня СБУ переходить на посилений режим роботи, кількість працюючих в області оперативних груп збільшиться", - заявив Пивовар.

В ході наради начальник ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв відзначив, що правоохоронні органи також мають намір працювати в посиленому режимі.

"Зараз ми розглядаємо питання про залучення у святкові дні додаткової особового складу з інших регіонів, зокрема, з центральної та західної України. Крім того, повернуться і спецпідрозділу міліції, які зараз знаходяться в зоні антитерористичної операції", - заявив Анатолій Дмитрієв.

Учасники наради закликали представників політичних партій і організацій не використовувати під час пам'ятних і святкових заходів політичну символіку, партійні прапори. "Тільки вшанування ветеранів, державні прапори та прапор Перемоги", - зазначив голова облдержадміністрації Ігор Райнин.

У Харкові та Харківській області підготовлені плани святкування Дня Перемоги 9 травня і 8 травня - Дні пам'яті та примирення. 9 травня відбудеться традиційне покладання квітів до Меморіалу Слави в Лісопарку та святкові заходи на висоті Маршала Конєва у Дергачівському районі області. Всього заплановано понад 90 заходів.