ua en ru

В Харківській обл. очікується повернення 2,7 тис. демобілізованих бійців АТО

У Харківській області очікується повернення 2,7 тис. демобілізованих військовослужбовців із зони АТО, в тому числі учасників бойових дій. Про це було заявлено на прес-конференції в Харківській облдержадміністрації.

До їх прибуття створюється окремий медичний реєстр, підготовлено достатню кількість місць для тимчасового або постійного працевлаштування, військкомати готові надавати допомогу у відновленні документів.

За словами директора департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олександра Галацана, військовослужбовці в обов'язковому порядку пройдуть медичний огляд, їм буде надана необхідна медична та психологічна допомога в обласних лікувальних закладах. Статус учасника АТО в комісаріатах допомогли отримати 9 демобілізованим.

Військкомати готові надавати допомогу у відновленні документів, повідомив т. в. о. обласного комісара Юрій Калгушкін.

За словами директора Харківського обласного центру зайнятості Володимира Міненка, в області залишаються вільними кілька тисяч вакансій, з яких близько 400 вакансій на тимчасову роботу. Центр готовий надавати допомогу у професійній перепідготовці демобілізованих та у відкритті свого бізнесу. На обліку стоїть 12 чоловік.

Раніше заявлялося про можливості працевлаштування демобілізованих в органах міліції і Збройних Силах за контрактом.

Нагадаємо, за соціальну і психологічну реабілітацію демобілізованих в Україні будуть відповідати голови облдержадміністрацій.