ua en ru

У Харківській обл. у дворі приватного будинку знайшли понад 200 снарядів часів Другої світової війни

У Харківській обл. у дворі приватного будинку знайшли понад 200 снарядів часів Другої світової війни Фото: вилучені снаряди (kharkiv.dsns.gov.ua)

Боєприпаси знешкодили шляхом підриву, потерпілих немає

У селі Волохів Яр Чугуївського району (Харківська обл.) у дворі приватного будинку виявили 229 боєприпасів часів Другої світової війни. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Зазначається, що вчора, 12 жовтня, піротехніки ДСНС провели піротехнічні роботи з розмінування місцевості на території приватної садиби в селі Волохів яр Чугуївського району.

"Всього піротехніками було виявлено 229 боєприпасів, серед яких: 125 мінометних мін різного калібру, 42 гранати, 4 протитанкові міни та 58 інших видів вибухонебезпечних предметів. Їх було знешкоджено на спеціальному підривному майданчику шляхом підриву. Потерпілих немає", – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що в селах Перемога, Новоселівка та хуторі Герсеванівка Лозівського району Харківської області виявили та знешкодили 4 артснаряди різного калібру та 2 гранати Ф-1.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій після вибухів на арсеналі боєприпасів біля Ічні Чернігівської області розмінували вже 6 населених пунктів.