ua en ru

Харківська облрада відмовилася розглянути питання про визнання Росії країною-агресором

Харківська облрада відмовилася розглянути питання про підтримку звернення Верховної Ради україни до парламентів світу про визнання Росії країною-агресором, передає кореспондент РБК-Україна.

Питання був запропонований в порядку облради головою постійної комісії з правових питань та боротьбі з корупцією і злочинністю Олександром Бандуркою (група "Єдність Харківщини") і підтримане головою Харківської облдержадміністрації Ігорем Райниным.

У своєму виступі Ігор Райнин порівняв відмова 37 депутатів при першому голосуванні проголосувати за включення цього питання до порядку денного сесії з діями п'ятої колони.
"Ми не можемо не підтримувати рішення Верховної Ради - це антидержавна діяльність", - сказав харківський губернатор.

"Питання господарські є пріоритетом у роботі ради. Я не сприймаю залякування та приниження депутатів, з чийого б боку вони не виголошувалися", - зазначив народний депутат України (Партія регіонів) Михайло Добкін, який взяв участь у роботі сесії. Він також заявив, що нинішній формат облради "після зміни фракцій та партійної належності) не відображає сподівань людей, які за них голосували.

За включення питання про Росії-агресора в порядок денний сесії при повторному голосуванні проголосувало 63 депутати з 92 присутніх на пленарному засіданні. Всього в Харківській облраді за регламентом 136 депутатів, а тому питання знову не був внесений на розгляд ради.

Нагадаємо, раніше Харківська міськрада відмовилася включити до порядку денного сесії і розглядати питання про підтримку цього звернення.