ua en ru

Харківська міськрада проведе засідання через випадків "сміттєвої люстрації" депутатів

Позачергова сесія Харківської міської ради "Про загострення у місті Харкові в умовах бездіяльності правоохоронних органів загальної соціально-політичної та криміногенної ситуації, яка може призвести до суспільного вибуху і масових протестів" призначено на 23 січня, передає кореспондент РБК-Україна.

Представникам правоохоронних органів запропоновано проінформувати міськраду про хід розслідування справ за фактами нападів на його депутатів.

Як повідомила прес-служба Харківської міськради, "якщо інформація правоохоронців не задовольнить депутатів, вони можуть підняти питання про недовіру до прокуратури і міліції".

Харківський міський голова Геннадій Кернес зажадав покарати причетних до нападів на депутатів міськради Володимира Скоробагача і Віктора Кітаніна. Про це він заявив на закритій нараді з участю прокурора р. Харкова Євгена Поповича, представників міліції та прокуратури Харківської області.

"Ми не залишимо без відповіді ситуацію, пов'язану з нападом на Володимира Скоробагача. Ми також не дамо принижувати інших депутатів", - підкреслив Кернес.

Нагадаємо, 21 січня невідомі активісти намагалися заштовхати Віктора Кітаніна у сміттєвий бак і бризнули з газового балончика йому в обличчя. Після інциденту Кітанін відправився в лікарню швидкої і невідкладної медичної допомоги ім. проф. А. В. Мещанінова.

Раніше, 24 грудня 2014 р. активісти облили зеленкою і заштовхали в смітник депутата Харківської міськради Володимира Скоробагача (фракція Партії регіонів). Після нападу він був госпіталізований.

Обидва депутати подали заяви в правоохоронні органи. Нападники затримані не були.

Акції були проведені рядом громадських організацій Харкова, серед яких "Правий сектор", з вимогою розширити їх представництво на сесійних засіданнях, внести зміни в проект бюджету міста на 2015 рік, провести люстрацію міського голови і міськради Харкова.