ua en ru

Харківська міськрада звернулася до Порошенка через "сміттєвої люстрації" депутатів

Міська рада Харкова звернувся до президента України Петра Порошенка з вимогою забезпечити в місті належний рівень охорони громадського порядку та безпеки його жителів, повідомляє прес-служба міськради.

Відповідне звернення до глави держави було прийнято сьогодні, 23 січня, на позачерговій сесії міськради.

"Місто Харків перестав бути безпечним. Стан злочинності, загальна криміногенна ситуація досягли небаченого раніше рівня. На вулицях міста з'явилися групи молодих людей, які вирішують, хто і в чому винен, яке має понести покарання, яке на місці ними ж виконується шляхом нанесення тілесних ушкоджень. Після проведення пленарних засідань Харківської міськради біля адміністративної будівлі міськвиконкому на площі Конституції в центрі міста, в громадських місцях у присутності великої кількості громадян умисні протиправні дії були вчинені стосовно депутатів міської ради Скоробагача В. І. та Кітаніна В. А.", - йдеться у зверненні.

Також автори звернення заявляють, що на вулицях міста групи молодих людей "із застосуванням холодної зброї і вибухових пристроїв відкрито порушують громадський порядок, нехтують правилами суспільної поведінки та моралі, відверто принижують честь і гідність громадян".

У зв'язку з тим, що "склалася в Харкові ситуація може призвести до соціального вибуху і масових протестів", депутати Харківської міської звернулися до президента України Петра Порошенка з проханням забезпечити в місті належний рівень охорони громадського порядку та безпеки його жителів.

"Харківська міська рада залишає за собою право самостійно, відповідно до Конституції та згідно вимог чинного законодавства, вжити заходів щодо забезпечення безпеки населення міста Харкова, роботи комунальних підприємств, установ та організацій, захисту життя, здоров'я та майна громадян від протиправних посягань, у тому числі шляхом ініціювання створення добровільних формувань суспільного самозахисту", - сказано у зверненні депутатського корпусу Харківської міської ради.

Нагадаємо, 21 січня невідомі активісти намагалися заштовхати Віктора Кітаніна у сміттєвий бак і бризнули з газового балончика йому в обличчя. Після інциденту Кітанін відправився в лікарню швидкої і невідкладної медичної допомоги ім. проф. А. В. Мещанінова.

Раніше, 24 грудня 2014 р. активісти облили зеленкою і заштовхали в смітник депутата Харківської міськради Володимира Скоробагача (фракція Партії регіонів). Після нападу він був госпіталізований.

Обидва депутати подали заяви в правоохоронні органи.