ua en ru

Харківська міськрада нарешті визнала Росію агресором

Харківська міськрада нарешті визнала Росію агресором Фото: мер Харкова Геннадій Кернес

За це рішення проголосували 69 депутатів міськради

Харківська міська рада сьогодні, 10 липня, нарешті, визнала Росію країною-агресором. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Харківської міськради.

"Депутати Харківської міської ради визнали Росію країною-агресором", - йдеться в повідомленні.

Харківська міськрада нарешті визнала Росію агресором

фото: за дане рішення проголосували 69 депутатів

Міськрада Харкова розглянула звернення голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райнина про визнання Росії країною-агресором і прийняв рішення підтримати постанову Верховної Ради і рішення Харківської облради, якими Росія визнана країною-агресором. За це проголосувало 69 депутатів.

Таким чином, депутати підтримали постанову Верховної Ради України від 27 січня 2015 р. "Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламенту Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів країн світу визнання Російської Федерації країною-агресором".

Нагадаємо, до цього депутати Харківської міської ради кілька разів відмовлялися включати до порядку денного питання визнання Росії країною-агресором.

Зокрема, 24 червня Харківська міськрада не стала розглядати це питання. Як повідомлялося, внести це питання до порядку денного запропонував позафракційний депутат Дмитро Маринін. А, у свою чергу, мер Харкова Геннадій Кернес не запропонував депутатам проголосувати за включення до порядку денного озвученого питання, але закликав голосувати за вже сформовану порядку денного.

Варто також відзначити, що Харківська обласна рада ще 9 квітня визнав Росії країною-агресором. Питання було розглянуто без обговорення.

Нагадаємо, що 27 січня Верховна Рада підтримала в першому читанні і в цілому проект постанови № 1854 про визнання Росії країною-агресором. За відповідне рішення проголосував 271 нардеп при 226 мінімально необхідних.