ua en ru

Харківська міськрада знову відмовився визнати Росію країною-агресором

Харківська міськрада знову відмовився визнати Росію країною-агресором Фото: Геннадій Кернес

Кернес відмовився включати це питання до порядку денного

Харківська міська рада в черговий раз відмовилася включати до порядку денного питання про підтримку постанови Верховної Ради від 27 січня про обіг в європейські та світові інституції та національні парламенти про визнання Російської Федерації державою-агресором. Про це повідомляє місцеве видання "Вечірній Харків".

Як повідомляється, внести це питання до порядку денного запропонував позафракційний депутат Дмитро Маринін. Він зазначив, що кілька разів письмово звертався з пропозицією про включення питання про визнання РФ країною-агресором у порядок денний засідання сесії Харківської міськради, однак "отримував відписки".

"Я наполягаю, щоб сьогодні до порядку денного було включено питання про підтримку Верховної Ради і про визнання Росії країною-агресором", - сказав депутат.

У свою чергу мер Харкова Геннадій Кернес не запропонував депутатам проголосувати за включення до порядку денного озвученого питання, але закликав голосувати за вже сформовану порядку денного.

"По-перше, у нас немає проекту рішення. Я говорив вам, що в політику в наступний раз ви будете грати. Тому я ставлю на голосування порядок денний в цілому", - сказав Кернес.

Відзначимо, Харківська обласна рада визнала Росію країною-агресором ще 9 квітня.