ua en ru

Харківські митники виявили ляльку з коноплею

Харківські митники виявили ляльку з коноплею Фото: ГФС виявила контрабанду конопель (sfs.gov.ua)

В голові іграшки виявлено 43 пакети з насінням "травички"

Співробітники митної служби Державної фіскальної служби виявили іграшкову ляльку, в якій були заховані пакети з коноплею. Про це повідомила прес-служба ГФС на сторінці відомства у Facebook.

Як повідомляється, знахідка контрабанда була виявлена на митному посту "Пісочин". Під час проведення рентген-сканування міжнародного поштового відправлення за кордон, в якому перебувала, згідно документації, лялька Folk Ukrainian Doll лялька, було встановлено, що голова ляльки має неоднорідні колірні вкраплення щодо рук і ніг, які свідчать про можливу наявність органічних речовин. Після цього митники залучили службову собаку по кличці "Любомир", який спрацював на вищезгадану ляльку.

При подальшому огляді в голові ляльки було виявлено 43 прозорих поліетиленових пакети з насінням коноплі.

За даним фактом складено протокол про порушення митних правил за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України, проводяться слідчі дії. Предмети правопорушення передані в правоохоронні органи.

Нагадаємо, в листопаді минулого року під час митного контролю пасажирського автобуса на українсько-угорському кордоні оперативники Служби безпеки України виявили велику партію наркотиків.

Зокрема, було виявлено та вилучено 33 кг гашишу оціночною вартістю 500 тис. доларів.