ua en ru

Харківські студенти отримають право на 60 пільгових поїздок у метро в місяць

Харківські студенти отримають право на 60 пільгових поїздок у метро в місяць

Студенти харківських вузів отримають право на 60 пільгових поїздок у метро (50% вартості проїзду - 1,5 грн одна поїздка) в місяць на одного студента. Таке рішення було прийнято 16 січня на нараді робочої групи Харківської міськради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Попередньо, прийнято рішення, що пільга буде поширена на студентів всіх вузів акредитації державної і комунальної власності м. Харків. На комерційні внз і внз Харківської області право на пільгу не поширюється", - повідомив кореспонденту РБК-Україна радник Харківського міського голови Євген Водовозов.

Пільговий проїзд буде проводитися за картками, які будуть видані студентам після отримання міською владою заявок від внз, в яких вони навчаються. Користуватися карткою можна буде тільки індивідуально, при наявності студентського квитка. У разі її втрати картка буде відновлена за заявою студента. Право на користування пільгами отримують лише студенти - громадяни України.

Виділення коштів буде передбачено цільовою програмою, яку винесуть на розгляд найближчої сесії Харківської міськради.

Раніше керівництво КП "Харківський метрополітен" заявило про неможливість збереження пільг на проїзд для студентів через зміну на законодавчому рівні процедури їх надання. Керівництво області та міста Харкова звинуватили один одного в самоусуненні від вирішення проблеми. На 15 січня були попередньо заплановані протести студентських організацій Харкова з вимогою відновити ці пільги. 21 січня у Харківській міськраді відбудеться позачергова сесія, на якій планується розглянути питання пільгового проїзду студентів у метро.

Нагадаємо, міністр Павло Розенко заявив, що місцеві органи влади в рамках децентралізації зможуть самостійно приймати рішення про продовження пільг на проїзд у транспорті для певних категорій громадян.