ua en ru

Харківська міліція порушила кримінальну справу за фактом зґвалтування малолітньої дитини.

Слідчим управлінням ГУ МВС України в Харківській обл. 13 січня була порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.152 Кримінального кодексу України (санкція цієї статті передбачає до 15 років в'язниці) за фактом зґвалтування неповнолітньої дитини, повідомляє прес-служба МВС України.

Розслідування інциденту почалося після того, як напередодні до УБОЗ регіону звернувся представник Національної експертної комісії України з питань захисту громадської моралі. Останній заявив, що під час огляду шестилітньої дівчинки, яка за рішенням міськради Харкова від 09 грудня 2009 р., в якому йшлося про створення прийомної сім'ї для влаштування на виховання, спільне проживання дитини, позбавленої батьківського піклування та відповідного акту про її вибуття у нову родину, виявив у неї пошкодження статевих органів. Родині згаданого чоловіка, в якого вже є двоє його власних дітей, дівчинку та ще її трирічного брата на виховання передали з комунального підприємства «Харківський дитячий будинок «Родина».

Невдовзі фахівець відділення дитячої гінекології консультативної поліклініки Інституту охорони здоров'я дітей та підлітків АМН України у своєму висновку зазначив, що виявлені посттравматичні рубцеві зміни могли з'явитися при здійсненні насильницького статевого акту.